Ülkemizde her geçen gün işsizlik artarken artık üniversite mezunları dahi işsiz geziyor. Bu yüzden pek çok üniversite hayali kuran genç hayalinde ki mesleği yapmak yerine iş imkanının güzel olduğu bölümleri tercih etmek istiyor. Peki hangi bölümleri tercih etmeli hangi bölümlerde işsizlik yok.

Buna göre aşağıda verilmiş olan bölümler, diğer bölümlere göre iş konusunda daha avantajlı gibi görünmektedir.

BÖLÜMLERE GÖRE İSTİHDAM ORANI

Türkiye'de ki üniversite bölümlerinden mezun olup işsiz kalmayan aday mutlaka yoktur. Ancak bazı bölümlerin bilindiği gibi işsiz kalma olasılığı daha düşük. Buna göre;

Veteriner Fakültelerinde 5 sene eğitim aldıktan sonra üniversite diplomasına sahip olan veterinerlerin 10'undan 8'inin iş sahibi olduğu görülmektedir. Bu yüzden MF bölümü okuyan öğrencilerin en çok tercih edebileceği bölüm veterinerliktir.

Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar ise %79,3 oranın iş sahibi oluyor. Tabi bazı özel sektör firmaları mühendislere oldukça düşük maaş veriyor ancak yine de iş garantili bir bölüm gibi duruyor
.
Sağlık sektörü üçüncü sıradan geliyor ve sağlık bölümlerinden mezun olanlar %77,8 oranında iş buluyor. Sırası ile yüzde 76,6 ile hukuk, yüzde 75,9 ile güvenlik hizmetleri, yüzde 72,3 ile biyoloji ve çevre bilimleri, yüzde 71,3 ile mimarlık, inşaat ile tarım, ormancılık ve balıkçılık, yüzde 71,2 ile fiziki bilimler, yüzde 69,5 ile iş ve yönetim alanları istihdamın iyi olduğu bölümler arasında olduğu görülmektedir.
Editör: TE Bilisim