Okullar ne zaman açılacak? Bilim Kurulu üyesinden 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi için kötü haber! Dünya geneli etkisi altına alın yeni tip korona virüs Türkiye'de olduğu gibi birçok ülkede eğitim sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Milli Eğitim'e bağlı okullarda mart ayı itibarıyla eğitim ve öğretimler yüz yüze gerçekleştirilmemiş ve Türkiye bu kritik pandemi sürecini uzaktan eğitim sistemi ile telafi etmeyi başarmıştır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde okulların açılması ile ilgili çalışmalarını başlattı. MEB virüsün her geçen gün gelen vaka sayısına bağlı olarak farklı senaryolar şimdiden hazırlandı. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bilim Kurulu tarafından farklı alanlarda ve sektörlerde yeni tedbirler açıklamaya devam ediyor. Bilim Kurulu Üyesi, Profesör Doktor Seçil Özkan karar gazetesinin yaptığı açıklamalarda göre okulların açılması özellikle üniversitelerde sorun olabileceği ifade ediliyor.

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz yaptığı açıklamada; Temmuz ve Ağustos ayında açıklanacak vaka sayıların eğitim alanındaki olayları daha çok netleştirmesine sağlayacağını ifade etti. Böyle giderse de eğitimlerin başlaması sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum dedi. Sürecin dinamik olarak ilerlediğini şimdiden önümüzdeki yılların öngörüsünde bulunmak zor olduğunu ifade ederek Temmuz Ağustos ayındaki verilerde Ekim ayında neler yapılabileceğine dair kararın verileceğini açıkladı.

İKİNCİ DALGA İHTİMALİ VAR MI?

Vaka sayısının 0 olması durumunda daha iyi 2 dalganın her an gelebileceği endişesinin olduğunu ifade eden Yavuz şu andaki süreçte Temmuz ve Ağustos aylarındaki verilerin gelmesi ile dinamik sürecin belli olmaya başlayacağını ifade etti. Ekim aylarında okulların açılacağını şua aşamda bir şey diyemiyorum dedi.

TELEFİ EĞİTİMLER; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, okullarda telafi eğitimlerinin ve uyum eğitimleri 31 Ağustos'ta başlanacağı ve 3 hafta süreceği belli oldu.

Editör: TE Bilisim