Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu karar ile zorunluğu eğitim bilindiği üzere 12 yıla çıkartılmıştı. Buna göre öğrenciler ilkokul ve ortaokul öğrenimlerini tamamladıktan sonar zorunlu olarak 4 yıl lise öğrenimini de tamamlaması gerekiyordu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı iftar yemeğinden sonra yaptığı açıklamasında zorunlu eğitimin 13 yıla çıkartılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından pek çok kişinin kafaları karıştı. Peki zorunlu eğitim nasıl 13 yıl olacak. Lise'den sonra adayların en az bir sene üniversite eğitimimi görmesi gerekiyor? İşte kafaların karıştığı soruların cevapları.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU OLACAK

Sosyal medya da pek çok kişi zorunluğu eğitimin 13 seneye çıkartılacağı açıklamasından sonra yaptığı yorumlar ile üniversite hayatının görülmesi için eğitimin 13 yıla çıkartılacağı, herkesin üniversite teşvik edildiği gibi açıklamalar yapıldı. Ancak zorunlu eğitim üniversite için değil zorunlu eğitim için olacak.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Bakan İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini duyurdu. Okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile adaylar bir sene okul öncesi eğitim görecek ve 12 senelik zorunlu eğitimin de öğrenim görülmesi ile öğrenciler toplam 13 senelik zorunlu eğitim görmüş olacak. Okul öncesi öğretim şuan da Türkiye'de %50 üzerinde görülmektedir ancak eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile her öğrenci okul öncesi öğretime gönderilecek.

TÜM EĞİTİM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim