23’üncü dönem POMEM adayları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada 23’üncü dönem polis meslek yüksekokulu eğitimllerinin 4 ay süreceği duyuruldu.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla katıldığı bir organizasyonda konuşma yapan Bakan Soylu, çok kısa süre içerisinde resmi duyurunun yapılacağını belirtti.

Temmuz ayının başında eğitime başlayacak adaylar eğitimi İstanbul’da alacak ve İstanbul’un kronikleşmek üzere olan polis ihtiyacını kapatmak konusunda önemli bir yer tutacak.

Polis açığının kapatılması sonrasında İstanbul’un dünyanın en huzurlu ve güvenli şehirlerinden birisi haline geleceğini belirten Soylu, detaylı bilgilendirmenin çok kısa süre içerisinde yapılacağını dile getirdi.

23’üncü Dönem POMEM Erkek - Kadın Öğrenci Sayısı

23’üncü dönem POMEM hakkında geçtiğimiz gün netlik kazanan konulardan birisi de öğrenci sayıları ve okullardı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Polis Okulları Müdürleri arasında gerçekleşen bir toplantıda yapılan açıklamada 13 bin 500 erkek, 1500 kadın olmak üzere toplam 15 bin öğrenci alınacağı belirtildi. Buna ek olarak Merzifon’daki POMEM’de 105 PÖH’ün Ağustos ayında eğitimini tamamlayacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilisim