Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber’e Özel Röportaj verdi. TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun’un sorularını yanıtlayan Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılacak değişikliklerle ilgili konuştu.

Yaklaşık 2 aydır Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan Selçuk, yapılacak çalışmaların ileriye dönük ve temel niteliğinde olacağını ifade etti. Kısa vadeli yapılacaklarla da ilgili bilgi veren Bakan, yakın zamanda yapılacak öğretmen atamaları hakkında da konuştu.

“15 EKİM’DE BİR VİZYON BELGESİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim camiasında yaptıkları çalışmaları uzun vadeli ve kısa vadeli planlamalarla yapacaklarını ifade ederken 15 Ekim’de de bir vizyon belgesi açıklayacaklarını söyledi. Selçuk, “Bu belge, bizim yol haritamızı da ortaya koyacak. İstiyorum ki arkadaşlarımla beraber, 3 yıl içinde her sene ne yapmayı planlıyoruz, bunu çok net, şeffaf, hesap verebilir bir şekilde ortaya koyalım. Hiç kimse huzursuz olmasın, bu ülkede ne olacağını görsünler. Bizim ne yapmak istediğimizi ifade edelim. Neyi yapıp, neyi yapamadığımızı da bu ifadelerimize bağlı olarak görelim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hemen sonuç bekleyenlerin çok olduğunun farkında olduğunu ifade eden Selçuk, kısa zamanda hazırlanıp yapılabilecek çalışmalar olmadığını ifade ederek 15 Ekim’e kadar herkesin beklemesini istedi.

“ÇOK CİDDİ DÜZENLEMELER YAPILACAK”

YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalışmalar yapacağını ifade eden Bakan Selçuk, orta öğretimden yükseköğretime geçişle ilgili çok ciddi düzenlemeler planladıklarını söyleyerek, bu planlar için araştırmaların devam ettiğini söyledi.

"ARALIK SONUNDA 20 BİN ÖĞRETMEN DAHA ATANACAK"

Bakan Selçuk, yakın zamanda yapılması beklenen 20 bin öğretmen ataması için de açıklamalarda bulundu. Selçuk, 2018 yılında atamaların bütçe tasarrufu nedeniyle 20 bin ile sınırlı olmasına rağmen ek 5 bin atama yaptıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan ek 20 bin öğretmen ataması için talepte bulunduğunu söyledi. Atamaların Aralık ayı sonunda yapılacağını sözlerine ekleyen Bakan, gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi için Meclis’in tatilde dönmesinin beklenildiğini, açıklamanın da en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim