Uzaktan eğitim sistemi EBA tv üzerinden yayına başladı. İlkokul orta okul ve lise öğrencileri bugün ilk derslerini Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından verilen ders ile almaya başladılar. Bugün ders arası etkinlik vieoları sırasında yayımlandığı iddia edilen video sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler geldi. Ders aralarında izletilen Adnan Menderes'in idam görüntülerini verilmesi nedeniyle Bakan Selçuk bir açıklama yaptı.

EBA TV UZAKTAN EĞİTİMDE TEPKİ ÇEKEN VİDEO İÇİN AÇIKLAMA;

Koronavirüs yayılımın engellenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir karar alarak uzaktan eğitime geçiş yapmıştı. Bu haftadan itibaren bir hafta sürecek olan eğitimlerde ders araları 20 dakika olacak. Velilerin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda EBA tv ders arasında Eski Başbakan Adnan Menderes'in idam görüntülerini verilmesi öğrenciler tarafından şaşkınlığa sebep olduğu sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar aktartıldı. Bunun üzerine Bakan Selçuk açıklamasının detayları şu şekilde;

GÖRÜNTÜLERİ ONAYLAMIYORUM:

Ben ve ekibim bir haftada üç yeni kanalın kurulup içeriklerin hazırlanması için büyük gayret ettik denildi. Bu yoğun süreç içerisinde görev dağılımında kendilerine güvendiğim ve denetleme ihtiyacı hissetmediğim ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini onaylamadığını aktardı. Bakan Selçuk açıklamasının devamında çocuklara uygun olan görüntüler olmadığını düşünüyorum. Gözden kaçırıldığım bir kaç dakikalık görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmam ne kadar rahatsız edici açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim