Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra önemli konularda çalışma yapmaya başlayan ve devam eden Bakan Ziya Selçuk herkesin takdirini ve beğenisini kazanmaya devam ederken Türkiye'nin her noktasında eğitimde fırsat ve imkan eşitliği için çalışmalar yapmaya devam ederken öğrencilerin dersleri daha eğlenceli işlemesi, sosyal anlamda gelişmesi, sporsal faaliyetlerde bulunması, kültürsel ve sanatsal etkinliklere katılması için yeni projeler ve gelişmelere imza atarken bugün önemli bir açıklama daha yaptı ve öğrencilere internet müjdesi verdi.

PİLOT DENEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da pilot çalışmaların yapıldığı, başarılı olduğu ve her öğrenciye her operatörde geçerli olmak üzere 3 GB internet paketinin verileceği belirtildi. Buna göre Türkiye'in her noktasında eğitim görmekte olan öğrencilere her ay 3 GB'lik internet paketi tanımlanacak olup bunun için internetin, telefonun çekmesinin yeterli olduğunu söyleyen bakan detayları hakkında net bir bilgi vermedi.

Buna göre öğrencilere internet imkanı nasıl sağlanacak, internetler nasıl tanımlanacak, öğrencilere telefon mu verilecek, okullara kurulan wi-fi için şifreler mi verilecek yoksa aynı zamanda evde de internetin kullanıma açık olup olmayacağına yönelik net bir bilgi yok. Ancak özellikle lise ve orta okul eğtimi görmekte olan öğrencilerin internete daha çok ihtiyacı olduğu ve sağlıklı kullanmayı bildiğinden dolayı hatlarına aylık 3 GB internet tanımlanması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim