Türkiye'nin dört bir yanında devlet üniversiteleri bulunmaktadır. Buna göre hükümet yaptığı çalışmalar ile her şehre en az bir devlet üniversitesi kurmuş ve büyük şehirlere birden fazla devlet üniversitesi kurulması kararını almıştır. Şu anda yurt geneli yüzden fazla devlet üniversitesi bulunmakta olup yine büyük şehirlerde onlarca özel üniversite de faaliyetlerine devam etmektedir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya ilinin bazı ilçelerinde muhtarlar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yaptığı görüşme de muhtarlara gündem hakkında açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu belirlenmiş olan o ilimiz için müjdeli birde haber verdi. Buna göre o ile 10 üniversite açılacak. Peki o ilimiz hangisidir? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları açıklıyoruz.

ANTALYA'YA 10 ÜNİVERSİTE KURULACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklama ile Antalya'nın Manavgat ilçesine 1 devlet üniversitesinin kurulacağı ve Antalya'ya 10 üniversitenin kurulacağı müjdesini verdi. Buna göre kurulacak olan üniversitelerde yabancı öğrenci sayısı diğer üniversitelere göre daha fazla olacak öyle ki Antalya'ya kurulacak olan 10 üniversitenin toplam öğrenci sayısının yüzde 20'sini yabancı öğrenciler oluşturacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu üniversitelerin hangi tarihlerde kurulacağı, hangi tarihlerde zeminlerinin atılacağı ve hangi bölümlerin olacağına ilişkin bir açıklama yapmadı ancak önümüzdeki senelerde faaliyete geçmesi tahmin edilmekte olup Antalya'ya 10 üniversitenin daha açılacağı bekleniyor.