Milli Eğitim Bakanı Selçuk, geçtiğimiz günlerde kapatılma kararı alınan temel liseler ve özel eğitim kurslarıyla alakalı sürecin netleştiğini ve yol haritasının hazır olduğunu aktardı. Yaptığı açıklamasında herkesin içinin rahat olması gerektiğini, bu yapılan çalışmaların tamamen bittiğini ve uygulamaya geçecek projelerin hafta hafta belirli periyotlarla kamuoyuna duyurulacağını vurguladı. Açıklamasında velilerin bu süreçleri takip ettiklerini bilmeleri gerektiğini ifade eden Bakan Selçuk, bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın da uzun süredir takibinde olduğu bir süreç olarak vurgulayarak, çalışmalara yönelik önemli açıklamalar gerçekleştirdi. 2023 eğitim vizyonu belgesi kapsamında alınan bazı kararlara, eğitim sistemindeki düzenlemelere ve temel liseler konusundaki sürece değinen Bakan Selçuk' un açıklamasının detayları aşağıda yer almaktadır.

Okulların MR' ı çekilecek

Bakan Selçuk, okulların mobil bir sistem olarak izlenmesi, eksikliklerinin ve düzeltilmesi gereken noktalarının tespit işlemlerinin yapılacağını ve okulların adeta MR' ının çekileceğini ifade etti. Açıklamasında " Bu dershaneler meselesinde çok uzun yıllardır bilinen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatlarının ne olduğunu açık şekilde bilindiği bir husus. Bu bağlamda tüm velilerimize, öğretmenlerimize çok açıklıkla ifade etmek isterim; yerine ne koyacağımız, ne getirdiğimiz ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda çok net bir yol haritasına sahibiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız. Bütün hazırlıklarımız bitti. " şeklinde konuştu.

Yakında duyurulacak

Yeni projeler ve uygulamalarla alakalı açıklamaların kamuoyuna sunulacağını, çalışmaların tamamlandığını belirten Bakan Selçuk " Bu hazırlıklarımız dijital bir altyapının oluşturulması, Türkiye'nin en iyi birikimine sahip öğretmenleriyle beraber video kütüphanelerin oluşturulması, yapay zeka temelli yazılımların devreye sokulması, birtakım televizyon kanalları, mobil kanallarla her türlü erişimin olanaklı hale getirildiği ortamların oluşturulması ve buna benzer çok fazla imkanları ortaya koyabileceğiz. Bu konuyla ilgili bütün hazırlıklarımız da bitti. Herkes rahat olsun. Biz hiçbir zaman elimizden geldiği kadar sürpriz yapmayacağız derken aynı şeyi yine söylüyorum; bir sürpriz yok, daha önceden alınan kararlar ne ise bu biliyorsunuz bu 4, 5 sene önce alınmış olan bir karar. Bundan sonrası için de nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi ilgili kişiler, aktörlerle çok açıklıkla paylaşacağız. " ifadelerine yer verdi.

Velileri uyardı

Konuya yönelik velileri uyaran Bakan Selçuk, bu konunun istismarcılarının olabileceğini, vatandaşların problem yaşayacağı, istismar edileceği kişi veya kişilerin ortaya çıkabileceğini ifade ederek, türlü sahtekarlıklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Açıklamasında bakanlık tarafından tüm çalışmaların tamamlandığını ifade ederek " Sadece bu konunun velilerimiz tarafından dikkatle ele alınmasına önem verdiğimi belirtmek isterim. Çünkü bu konunun istismarı söz konusu olabilir, bu konunun kötüye kullanılmasıyla ilgili bir takım girişimler olabilir. Bunların engellenmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü önlemi zaten alma imkanına sahibiz ve bunu ısrarla da takip edeceğiz. " şeklinde vurguladı.

Editör: TE Bilisim