Anadolu Üniversitesi Açıköğretim AÖF kayıt yenileme 12 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladı. Açıköğretim kayıt yenileme yapacak olan öğrenciler ilk günden itibaren ders ekleme ve silme işlemlerini yapmaya başladı. Kayıt yenileme işlemlerinde ikinci dönem kayıt yenileme ücretleri için bazı adaylar sorun yaşadığını belirtmekte. İşin olsa ekibi olarak daha önce kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirmiştik. Yenileme sırasında adayların bir çok kez sorduğu; AÖF kayıt yenileme son tarihi ne zaman bitecek? 2017 - 2018 eğitim ve öğretim bahar dönemi kayı yenileme ücretleri hangi banka aracılığı ile yapılacak? Ders ekleme ve ders silme işlemleri nasıl yapılır? gibi sorular nedeniyle yeniden Açıköğretim öğrencilerin bilgisine sunuyoruz. 

2018 AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Anadolu Üniversite Açıköğretim Fakültesinin yaptığı duyuruya göre kayıt yenileme 12 Şubat tarihinde başladı. Son tarih ise 23 Şubat 2018 tarihinde bitecek. Öğrencilerin son tarih olan 23 Şubat tarihinde banka sisteminde AÖF otomasyonunda yoğunluk yaşanacağı için ücet ödeme ve ders ekleme silme işlemlerini son güne bırakmamaları daha sağlıklı olacaktır.

DERS EKLEME VE SİLME İŞLEMLERİ

Anadolu üniversitesi Bahar Döneminde kayıt yenileme için kayıt ücreti ödemelerinden önce ders ekleme ve silme işlemlerini tamamlanması gerekiyor. http://aof.anadolu.edu.tr/kayit adresi üzerinden kayıt yenileme alanına tıklamaları ve TC numarası ile şife ile oturuma giriş yapılması gerekli olacaktır. 2017 - 2018 eğitim e öğretim yılında ilk kez kayıt yapanlar için otomasyon sayfalarında ders ekleme Yapmalarına gerek olmadığı uyarı vermekte. "2017-2018 öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler bu dönem ders seçimi (ekle/sil) işlemi yapamayacaklar" Bu uyarıyı alan adayların sadece kayıt ücretlerini ödemesi yeterli olacaktır. Diğer öğrencilerin mutlaka ders ekleme ve silme yaptıktan sonra kayıt ücretlerini ödemesi gerekiyor. Ekleme ve silme için son tarih 23 Şubat tarihinde bitecek.

AÖF KAYIT ÜCETİ KREDİ KARTI İLE NASIL ÖDENİR?

Anadolu üniversitesi kredi kartı / banka kartı ile ödeme almaktadır. Kayıt tarihinin son gününde provizyon işlemleri nedeni kredi/banka kartı ile ödeme yapılamayacak. Kredi kartı ile ödeme yapmak için https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden İnternet Başvurusu için Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme kısmına giriş yapmaları ve çıkan sayfadan Türkiye programları için mi yoksa yurt dışı programları için başvuru yapılacağı seçilmelidir. Adaylar bu kısımda TC No, anne adı, baba adı, doğum tarihi girişi yaparak sorgulama yapmaları gerekiyor. Kredi kartı ödeme tıklayarak 2. dönem yenileme ücretlerini ödemeleri mümkün olacaktır. Bazı adaylar banka hatası aldıklarını ve kayıt numaralı öğrenciye ait kayıt bulunamadı hatasını aldıklarını belirtmekte. 

Anadolu üniversitesinden yapılan açıklamada yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden, Mobil bankacılık yada İnternet bankacılığından da yapılabilecek.

AÖF SINAV TARİHLERİ 
2017-2018 dönemie ait sınav tarihlerine göre
Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım 2017
Dönem Sonu Sınavı 13-14 Ocak 2018
Bahar Dönemi Ara Sınavı 14-15 Nisan 2018
Dönem Sonu Sınavı 02-03 Haziran 2018

Editör: TE Bilisim