Maddi imkanı olmadığından ya da puanı yetersiz olmasından kaynaklı her sene on binlerce öğrenci farklı üniversitelerin açıköğretim fakültelerinde ki bölümlere yerleşmektedir. Şu anda en çok adaylar Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ile Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF'ü tercih etmektedir. Akıllara ilk gelen sorulardan bir tanesi şudur ki AÖF ile normal fakültelerinden mezun olunduğunda her hangi bir fark var mı, işe alımlarda AÖF'den mezun olan kişilerin normal fakültelerinden mezun olan kişilere nazaran olumlu ya da olumsuz durumlar oluyor mu? İşin Olsa ekibi olarak AÖF ile normal fakültelerden mezun olan adayların akıllarına gelen soruları yanıtlıyoruz.

KAMUDA HİÇBİR FARK OLAMAZ!

Kamu kurumlarına yerleşmeler şu an için mülakat ile ya da sadece Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile yapılmaktadır. Kamuda ayrımcılık yapılmadığından dolayı AÖF ile normal fakültelernden meznun olan adaylar arasında hiçbir olumlu ya da olumsuz fark bulunmamaktadır. Öte yandan özel sektörde malesef AÖF mezunlarının şansı biraz daha düşük çünkü çoğu kuruluş normal fakültelerden mezun olan adaylara dahi güven konusunda problem yaşamaktadır.

Ancak AÖF bölümünün büyük avantajları bulunuyor. Örneğin pek çok derste geçme notu daha düşük olabiliyor, maddi olarak üniversiteye her gün gitmek, yemek yemek gibi bir durumda bulunmadığından adaylar hem çalışıp hem AÖF'de eğitim görebilmektedir. Mezun olunduğunda AÖF diploması ile normal fakültelerden mezun olarak adayların almış olduğu diplomalar arasında bir fark bulunmamaktadır.