Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bu sene yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını 28 Mart 2017 tarihinde açıklaması beklenmekteydi. Beklendiği gibi ÖSYM aracılığı ile bugün gün içerisinde duyuru kamuoyuna yapıldı ve açıklama da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

Buna göre 2 milyon 300 bine yakın adayın YGS'den kaç puan aldığı öğrenildi ve 180 baraj puanını yurt genelinde 655 bin aday geçemedi. Peki Açıköğretim Fakültesini tercih etmek isteyenler için AÖF baraj puanı kaçtır? AÖF için YGS'den kaç puan almak gerekiyor?

AÖF BARAJ PUANLARI YÜKSELDİ

Açıköğretim Fakültesine girmek adaylar için baraj puanı yükseltildi buna göre;

AÖF iki yıllık bölümler için adayların YGS'den 150 ve üzeri alması gerekirken AÖF dört yıllık bölümler için adaylarında YGS'den baraj puanı olan 180 ve üzeri alması gerekmektedir. Bu puanlardan düşük alanlar AÖF başvurusu yapamaz.

Geçtiğimiz dönemler için AÖF iki yıllık bölümler için baraj puanı 140 idi. Ancak Yükseköğretim Kurulu bu puanın düşük olduğunu düşündüğü için 140 olan baraj puanını 150'ye yükseltti. Buna göre Açıköğretim Fakültesi iki yıllık her hangi bir bölümünü yazmak isteyen adayın YGS'den en az 150 baraj puanını alması gerekmektedir.