Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinde dersler uzaktan eğitim sistemi ile devam ediyor. Buna göre Bahar dönemi ara sınavları 18 ile 19 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlandı.

Ülkemizde ve dünyada pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs nedeniyle ÖSYM ve MEB sınavlarının bir çoğu ertelendi. Nisan ayında yapılacak olan sınavların tarihleri değişti. YÖK Kurumu tarafından Bahar dönemi derslerini yüz yüze yapılamayacağı bilgisi geldi. Bu sebeple Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi vize sınavlarının iptal edilip edilmeyeceği ve başka bir tarihe alınıp alınmayacağı merak edilirken Bölüm Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama öğrencileri heyecanlandırdı.

AÖF'DEN AÇIKLAMA;

Ertan Çomaklı yaptığı açıklamada YÖK kararı ile Üniversitelerin eğitim ve öğretimlerin aksamaması için uzaktan eğitime geçtiğini, Anadolu Üniversitesinin YÖK kararı doğrultusunda 1 milyon öğrenci için en doğru kararı almak adına gece gündüz çalışıldığı açıklaması geldi. Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ve yakın zamanda öğretim süreçleri ile ilgili soruların cevaplandırılacağı ifade edildi. AÖF derslerini devam ettiği açıklandı.

SINAV İPTAL EDİLMEYEBİLİR!

Açıklamada “Sınav ile ilgili olarak ta virüsün sizi engel olamayacağı bir çözüm üretmeye çalışıyoruz” açıklaması yapıldı. Bu açıklama ile sınavın iptal edilmesi yerine "daha sağlıklı bir ortamda bahar dönemi sınavlarının nasıl gerçekleştirebiliriz" soruna cevap aradıkları anlaşıldı. Bu konuda yakın zamanda bir resmi açıklama olduğunda aktaracağız. İşin olsa sitesinden anında gelişmelerden anında haberdar olmak için TIKLAYIN 

Editör: TE Bilisim