Eskişehir Anadolu Üniversitesinde bulunan açıköğretim fakültesine her sene milyonlarca öğrenci müracaat etmektedir. Lisans bölümü üniversiteleri ise bünyelerinde bulunan Meslek Yüksekokullarına öğrenci alımı yapmaktadır. MYO'da öğrenciler 2 sene okumakta ve mezun olmaktadır. Açıköğretim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören pek çok aday 4 yıllık lisans bölümüne geçmek istemektedir. Ancak şartların ne olduğu ve geçişlerin nasıl yapıldığını pek çok kişi bilmiyor. Peki nasıl geçiş sağlanır?

Lisans Bölümlerine Nasıl Geçilir?

Öncelikle önlisans ve açıköğretim fakültelerinde öğrenim gören adaylar lisans bölümlerine girmek isterlerse Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine mürcaat etmeleri gerekmektedir. 13 Haziran 2016 tarihine kadar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları devam ediyor. Eğer önlisans bölümü öğrencisiyseniz ve açıköğretim ya da lisans bölümlerine geçmek istiyorsanız mutlaka başvuruyu yapmalısınız aksi takdirde 2016 - 2017 eğitim öğretim senesinde de aynı bölümünüzde kalırsınız. Sınav başvurusu yapan adaylar önümüzde ki sene için Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesine ya da  açıköğretim lisans bölümlerine geçiş yapabilir.

Ancak yaptığınız geçiş sonrası kaldığınız sınıftan devam etmeyebilirsiniz. Geçiş yaptığınız bölüm ile sizin şuan ki bölümünüz karşılaştırılacak olup nitelikli bir aday olmanız için görmediğiniz fark dersleri mutlaka almanız gerekmekte ve bu derslerden sınava girerek geçer notu almanız gerekiyor. Bu dersleri almadan ya da sınavları vermeden dikey geçiş yaptığınız bölümden mezun olamazsınız. Yapacağınız Dikey Geçiş Bölümlerinde ki kontejanlara göre alımınız yapılmaktadır. Bu sene hangi üniversitelerin hangi lisans bölümlerine dikey geçiş yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki linke tıklayınız.

Geçiş Yapılabilecek Üniversite ve Bölümleri
Editör: TE Bilisim