Ülkemizin bilindiği üzere her bir bölgesinde en az bir tane devlet üniversitesi bulunmakta olup bu sayı şehrin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Özellikle nüfusu bir milyonu aşkın şehirlerde birden fazla devlet üniversitesi ve çok sayıda vakıf üniversitesi bulunmaktadır.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine göre Ankara'ya Lokman Hekim ismiyle yeni bir üniversite kurulacak. Peki bu üniversitede hangi bölümler olacak ve Lokman Hekim Üniversitesi detayları nelerdir?

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Ankara'ya yeni kurulması beklenmekte olan Lokman Hekim Üniversitesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bölümlerinin olması beklenmektedir. Puanların ne kadar olacağı, burs ve ücretler hakkında da henüz bilgi bulunmuyor.

DEVLET Mİ? VAKIF ÜNİVERSİTESİ Mİ?

Geçtiğimiz aylarda Ankara'ya Lokman Hekim Üniversitesinin kurulması konusunda görüşmeler yapıldı. Peki bu üniversite devlet üniversitesi mi yoksa vakıf üniversitesi mi olacak? TBMM'ye sunulan azı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine göre üniversitenin Sevgi Vakfı tarafından kurulacağı belirtildi. Yani üniversite bir vakıf tarafından kurulacağı için vakıf üniversitesi olması beklenmektedir. Yine yakın zamanda konu hakkında kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim