Anadolu Üniversitesinden her sene yüzlerce aday pedagojik formasyon sertifika eğitimleri almakta olup yeni başvuru yapacak adaylar ise üniversitenin konu hakkında duyuru yapmasını beklemekteydi. 2016 - 2017 yılı pedagojik formasyon sertifika eğitim programı hakkında sonunda duyuru yapıldı ve başvuruların ne zaman yapılacağı açıklandığı gibi kontejanda belirlendi.

Hangi Bölümler İçin Ne Kadarlık Kontejan Ayrıldı

Anadolu Üniversitesi pedagojik formasyon hakkında yaptığı duyuru ile toplam 980 kişilik kontenjan ayrıldığını duyurarak hangi bölümler için başvuruların alınacağını da belirtti. Buna göre;

Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 135, sosyoloji bölümüne 131, felsefe bölümüne 107 pedagojik formasyon öğrencisi alınacak. Ayrıca tarih bölümüne 85, muhasebe ve finansman alanına 84, beden eğitimi alanına 63 ve adalet alanına 57 kontenjan ayrıldı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesinden mezun olmuş ya da 4. sınıfında eğitim gören öğrenciler için ayrı kontenjan ayrılırken başka üniversitelerden mezun olmuş ya da 4. sınıfta eğitim gören öğrenciler için ayrı kontejan ayrılmıştır.

Başvuru Tarihi Duyuruldu

Anadolu Üniversitesinden yapılan duyuru ile pedagojik formasyon başvurularının 3 Ekim 2016 tarihinde başlamış olup 6 Ekim 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Bu tarihler arasında adayların başvuru yapması gerekmekte olup 17 Ekim 2016 tarihinde hangi adayların kazandığı ilan edilecek. İlanın açıklanması ile 19 Ekim - 21 Ekim 2016 tarihleri arasında adaylar kayıt yaptırabilecek. Yedek açıklamaların ve yedekten kazanan adayların ne zaman kayıt yapacaklarına dair de açıklama yapılmış olup detaylı bilgi öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki bağlantıyı takip etmesi gerekmektedir.

https://pedagoji.anadolu.edu.tr/duyurular/2016-2017-pedagojik-formasyon-sertifika-e%C4%9Fitimi-programi-duyurusu