Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi ile öğrenim gören binlerce öğrenciyi ilgilendiren kayıt yenilemeler başladı. AÖF kayıt yenileme 12 Şubat tarihi itibari ile yapılabilecek. 2017 - 2018 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi kayıtlarını yenileme işlemleri nasıl yapılacak? Öğrenciler dikkat Anadolu üniversitesi kayıt yenileme sisteminde değişiklikler yapıldı. Buna göre yapılması gereken adımları neler?

DERS EKLE SİL NASIL YAPILACAK?

Bahar dönemi kayıt yenileme yapacak olan öğrencilerin öncelik ders seçimi yapmaları gerekiyor. Ders seçimi yapmadan kayıt ücretleri ödemeyecek. Anadolu Üniversitesi 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında ders seçimi yapmadan banka bilgilerini oluşturmayı engelliyor. Böylece adayların öncelikle ders seçimlerini yapmaları gerekiyor. 1. sınıf olan öğrencilerin ikinci dönemde ders eklemesi olmayacağı kayıt yapan adayların işlemleri sırasında ekrana yansıyan uyarılar arasında bulunuyor.

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTECEK?

12 Şubat tarihinde başlayan kayıt yenileme ders ekleme ve silme ile kayıt ücretinin ödenmesi işlemleri 23 Şubat tarihine kadar sürecek. İki aşamadan olacak. 1. aşamada ders seçimi 2. aşamada ise kayıt bedelinin ödenmesiyle gerçekleştirilecek. Ayrıca mazereti bulunan öğrenciler için 23 Şubat 2018 Cuma bitecek.

AÖF BAHA DÖNEMİ DERS EKLEME NASIL YAPILACAK?

Bahar dönemi kaydı yapacak olan açıköğretim öğrencilerinin 45 krediyi geçmeyecek şekilde ders seçimi yapabilecekler.

DERS EKLE- SİL İÇİN : http://aof.anadolu.edu.tr adresinden giriş yapılarak kayıt otomasyonuna tıklamaları, sayfada çıkan kayıt yenileme alanından TC ve şifre ile oturum açmaları gerekiyor. Giriş ekranından ders ekleme ve silme işlemlerinin yapılmasıyla sisteme kaydetmek gerekli olacak. 2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılında yeni kayıt olan öğrenciler ise Bahar döneminde ders ekleme yapmayacaklar. Kayıt ücretlerini ödemeleri yeterli olacak.

KAYIT YENİLEME ÜCETİ NE KADAR? HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılında bahar dönemine ait öğrenim ve dönem öğrenci harcı ödemeleri kredi kartı yada banka kartı ile yapılabiliyor. Ziraat bankası atm kart yada kartsız olarak ödeme yapılabilecek. Eski borcu olan öğrencilerin her iki döneme ait borçların ödemeleri halinde kayıtları yenilebilecek. Adaylar ödeme esnasında kayıt ücretleri ekrana yansıyacak olup, bu dönem kayıt ücreti olarak 205 Tl ödeme olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim