Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile dönem dönem adaylara Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava akademik personel olmayı düşünenler, subay olmak isteyenler ve ALES sonucuna bakarak memur alımı yapmakta olan kurumlara girmek isteyenler girmektedir.

6 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda adaya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirildi. Sınav sorularının değerlendirilmesi ve aday yorumlarını İşin Olsa ekibi olarak bizlerde paylaşmıştık. Buna göre merakla beklenen ALES sonuçları sonunda açıklandı. Peki adaylar sonuçları nasıl öğrenebilecek, sonuçları öğrenme sayfasını sizlerle paylaşıyoruz.

SONUÇLARI ÖĞRENME SORGULAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama da Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların https://goo.gl/oGFgRZ linkine girmesi buradan T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini tuşlayarak giriş işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Sonucundan bazı adaylar memnun iken bazı adaylar sürelerinin yetmediğinden dolayı ALES'ten düşük aldığını belirtmektedir. Dönem dönem yapılan ALES sınavına adaylar istediği tarihlerde giriş yapabilirler.

Editör: TE Bilisim