Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından dönem dönem Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları düzenlenmektedir. ALES sınavına üniversite öğrencileri ya da üniversite mezunu adaylar katılmaktadır. Genel olarak bu sınava akademik personel olmak isteyenler, subay olmak isteyenler ya da ALES ile memur personel alımı yapmakta olan kadrolara başvuru yapabilmek için girmektedir.

İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 6 Mayıs 2018 tarihinde düzenlendi. Adaylara 100 soru soruldu ve toplam 150 dakikalık süre verildi. Yani soru başı adaylara 1,5 dakikalık süre verilmekte ve bu süre zarfında soruyu anlaması, çözümlemesi, cevap kağıdına işaretlemesi beklenmektedir. Ortalama olarak soruyu okuma ve cevap kağıdına işaretleme süresini çıkarsak adaylara soru başı 1 dakikalık süre kalmaktadır.

SÜRE YETERSİZDİ

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı bittikten sonra sosyal medyadan pek çok aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM ALES etkikleri ile paylaşımlar yaptı ve yapılan paylaşımların büyük bölümünde sürenin oldukça az olduğu, sınavın düzgün şekilde yapılabilmesi için sürenin uzatılması gerektiğini ifade etti. Eğer sizlerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı hakkında yorum yapmak istiyorsanız hemen aşağı bölümden yorumlarınızı gönderebilirsiniz.