Eğitim öğretim işbirliği kapsamında Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ceza infaz kurumlarına yönelik bir protokol imzalanacağı açıklandı. Açıklamada 9 Mart pazartesi günü iki bakanlığın imzasının ardından ceza evlerinde kalan çocuklara kreş eğitimi tutuklu ve hükümlülere ise mesleki eğitimler verileceği ifade edildi.

2500 ÖĞRETMEN İSTİHDAM EDİLEBİLİR!

Açık orta okul, açık öğretim liseleri, 4 yıla kadar örgün eğitimi veren meslek eğitim merkezlerinin çalışarak eğitimlerini tamamlanması, liselerin fark derslerini vererek mezun olması, destekleme yetiştirme kursu gibi eğitim ve öğretim faaliyetleri için öğretmenler kurumlarda bire bir eğitim verecekler. Açıklanan rakamlara göre 40 bin kişi bu eğitim ve öğretmenlerden faydalanacağı ifade edildi. Diğer yandan özel kurumlarda farklı branşlarda da öğretmen alımları başvuruları devam ediyor. Bu ilanlarda alım sayıları şu şekilde;

BRANŞ DAĞILIMI;

İŞKUR üzerinden 44 farklı branşta eğitim ve öğretim meslek personeli öğretmen alımı yapılıyor. Bu alımlardan en çok okul öncesi öğretmenliği alımında 92 kişi, İngizlice öğretmenliği 58 kişi, rehber öğretmenliği psikolojik dnaışman 51, özel eğitim öğretmeni 39, çocuk gelişimi 37, sınıf öğretmeni 29, zihinsel engelliler öğretmeni 29, matematik öğretmeni 28, fizik 19, kimya 17, biyloji 12, müzik 11, tarih 11, motor öğretmenliği 10 ve otomotiv öğretmeliği 10 olarak açıklandı. Tüm bu ilanlara işkur e-şube portalı üzerinden erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA / İZMİR