Adalet Bakanlığı bünyesinde ki personellerin görevleri hakkında bilgi sahibi olması, mesleklerini daha iyi yapabilmesi için Adalet Bakanlığının bölüm başvurusu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. YÖK kararı ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna iş garantili ceza infaz ve güvenlik bölümü açılması uygun görüldü.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna açılacak olan ceza infaz ve güvenlik bölümü 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayacak ve mezun olan öğrencilere iş garantisi sunulmaya çalışılacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna açılan iş garantili bölüme nasıl başvuru yapılacağını adaylar merak etmeye devam ediyor. İlgili bölümü Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türleri ile öğrenci alımı yapması beklenmekte olup bölümün iki senelik olması beklenmektedir. Başvuruların LYS sınav sonuçlarının açıklanması üniversite yerleştirme puanlarının açıklanması ile başlaması beklenmektedir.

AÇIKÖĞRETİM Mİ? NORMAL ÖĞRETİM Mİ?

Sosyal medya dan ceza infaz ve güvenlik bölümü için en çok sorulan sorulardan bir tanesi bölümün açıköğretim mi yoksa normal eğitim mi olup olmadığı sorulmaktadır. İlgili bölüm Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna açıldı yani açıköğretim fakültesine açılmadı. Öğrenciler iki sene boyunca ceza infaz ve güvenlik bölümünde ki dersler ile ilgili eğitimler alacak ve iki senenin sonunda mezun olacaklar.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim