Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'nin her noktasına kurulan Açıköğretim Liseleri AÖL aracılığı ile adayların lise mezunu olması ve eğitim seviyelerinin artırılması amaçlanmaktadır. Buna göre Türkiye geneli yüz binlerce kişi açıköğretim lisesi AÖL'ye girerek sınavlara katılmakta ve başarılı olarak AÖL'den mezun olmaya gayret göstermektedir. 2020 tarihine girilmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi AÖL yeni kayıt yaptırma ve kayıt yenileme tarihlerini açıkladı.

AÖL KAYIT YAPTIRMA ve YENİLEME TARİHLERİ

Bu link aracılığı ile ikinci dönem için yeni kayıt yaptırmak isteyen adaylar ve kaydını yenilemek isteyenler gerekli bilgiyi öğrenebilir. Buna göre ilgili duyuru ile 2. dönem sonu sınav tarihleri de kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

AÖL 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyur ile 2020 yılı ikinci dönem sonu sınav tarihlerinin 21 Mart cumartesi günü ile 22 Mart pazar günleri arasında yapılacağı belirtildi. Adayların bu tarihler de mutlaka sınava katılım sağlaması gerekmekte olup sınav giriş belgeleri sınavdan üç gün önce yani 18 Mart tarihinde kamuoyuna duyurulacaktır. Adaylar sınav giriş belgelerini çıkartarak ilgili sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir. İkinci dönem sınav sonuçları ise yaklaşık bir ay sonra 17 Nisan 2020 tarihinde adayların erişimine açılacaktır.

Editör: TE Bilisim