Ülkemizde her sene milyonlarca öğrenci üniversiteyi kazanıyor ve örgün, uzaktan ya da açıktan eğitimlerini sürdürüyor. En çok talep edilen üniversitelerden bir tanesi Anadolu üniversitesi olarak bilinmekte olup Türkiye geneli açıktan öğrenimine devam etmek isteyen adaylar Açıköğretim Fakültesi AÖF üzerinden kayıtlarını gerçekleştirmektedir. Adaylar tarafından yoğun rağbet gösterildiğinden dolayı AÖF tarafından resmi duyuru yayımlandı ve başvuruların 23 Ekime kadar devam edeceği belirtildi.

Resmi Duyuru Yapıldı

Anadolu Üniversitesi tarafından açıköğretim başvurularının uzatılmasına ilişkin "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri ile Açıköğretim; İktisat ve İşletme Fakültelerine; ANADOLUYÖS, İkinci Üniversite, YKS Yeni Kayıt, YKS Ek Yerleştirme, DGS ve Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında kayıt yaptıracak adaylar için çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri 23 Ekim 2020 Cuma gününe kadar uzatılmıştır. Çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri http://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır." şeklinde duyuru yapıldı.

Sınavsız Geçiş Hakları Var

Her sene en çok merak edilen konulardan bir tanesi sınavsız geçiş hakkı oluyor ve pek çok aday bu konuda yanlış bilgilendiriliyor. Buna göre ülkemizde her hangi bir ön lisans ya da lisans eğitimine devam eden veya tamamlayan adaylar sınava girmeden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine başvurabilir, ücretini yatırdıktan sonra eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilir. Eğitimine devam etmek isteyen adaylar sınavsız geçiş yapabiliyor fakat ön lisans ya da lisans bölümlerinde okumayanlar sınavsız olarak geçiş yapamazlar YKS'ye girmeleri ve puan almaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim