Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt tarihler ne zaman başlayacak? 2020 ve 2021 eğitim öğretim dönemi kayıt ücretleri ne kadar olacak. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yapılan YKS sonuçlarının açıklaması ile birlikte AÖF online başvuru yapacak öğrenciler için Anadolu Üniversitesi yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre 31 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında kayıtlar başlayacak Mazeretli Kayıtlar için tarih 11 Eylül olarak açıklandı.

Türkiye'nin ilk uzaktan eğitim üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi işletme, iktisat ve Açıköğretim programları da her yıl yüzbinlerce öğrenci alıyor. Kayıtları da Türkiye genelindeki Açıköğretim büroları aracıyla gerçekleştiriyor. Üniversite tarafından yapılan duyuruya göre 2020 YKS sonuçlarına göre yerleşip kayıt yapacak adayların online başvurularını 31 Ağustos Pazartesi günü saat 09:00'da itibaren başladı. Kayıt son tarihi 10 eylül 2020 olacak. Mazeretli kayıt yapacak adayların 11 Eylül 2020 tarihine kadar saat 17:00 a kadar kaydını tamamlamaları isteniyor. Online başvuru için adres Aöf nin resmi internet sitesi olan http://aof.anadolu.edu.tr üzerinden yapılacak. Başvuru işlemleri yapmak için adaylar e-devlet şifresi ile giriş yapabilecekler. Ayrıca öğrencilerin kayıt ücreti ödemesini ve öğrenim giderlerinin ödemesini yapmaları gerekiyor. Şehit gazi engelli yakınları hariç diğer öğrenciler kayıtlarla birlikte öğrenim giderlerini ödemeleri isteniyor.

AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI; 

AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman olacak? İkinci üniversite kayıtları da aöf büroları aracılığı ile yapılacak. Başvurular 31 Ağustos ile 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aöf ikinci üniversite kaydı başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecek. Daha sonraki evraklar aöf bürolarına teslim etmeleri ve bankadan ödemelerin tamamlamaları gerekiyor.

YENİ KAYIT VE YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Kayıt yenileme nasıl yapılacak? Öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri yapmaları için sorumlu oldukları dersler, eklemeleri gerçekleştirmesi ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesi gerekiyor. Önce ders seçimi yapmaları daha sonra ödeme bilgilerini oluşturmaları ve ödemeleri tamamlamalı isteniyor. Öğrenciler 45 krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecekler. Kaydını tamamlayan öğrenciler Ders kitaplarını ekampüs üzerinden öğrenebilirler.

DGS KAYIT TARİHLERİ NEDİR?

 Ayrıca 2020 DGS sınav sonuçları açıklanması ardından DGS sınav sonuçları ile kayıt işlemleri 28 Eylül tarihinde yapılacak. DGS kayıtları yapacak öğrencilerin de aynı şekilde dersi eklemeleri ve kayıt ücretini ödemeleri isteniyor. DGS yerleştirmeleri 1 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Mazeretli DGS kayıtları 2 Ekim'de yapılacak. Yatay geçiş kayıt için 14 Eylül 2020 ile 17 Eylül 2020 tarihi arasında 5 gün süreyle kayıtlar devam edecek. Mevcut öğrencilerin kayıtlarını yenileme tarihleri 5 Ekim ile 15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.