5. sınıflar ile 9. sınıflar yüz yüze eğitimleri ne zaman başlayacak belli oldu. Başbakan Erdoğan açıkladı!

Koronavirüs salgınları kapsamında yeni normalleşme adamı daha geldi. Bu kapsamda ortaokul 5. sınıflar ile lise 9 sınıfların yüz yüze eğitimleri başlıyor. Bilindiği gibi okul öncesi öğretim gören öğrenciler 21 Eylül 2020 tarihinde yüz yüze eğitime başladılar. 8 sınıflar ile 12. sınıflar 19 Ekim 2020 tarihinde ilk kez yüz yüze eğitim başladı.

Kabine toplantısı sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarından bir önemli başlık ise eğitim ve öğretimde normalleşme adımları oldu. Koronavirüs salgını mücadelesinde gelinen son durum açıklayan Başkan Erdoğan yeni normalleşme adımları kapsamında denetimlerin daha da artacağı mesajını vererek temaslı kişilerin takibinin artacağını ifade etti.

AŞIDA SON DURUM NEDİR?

Koronavirüs salgını da son durum; Aşının 2 hafta içerisinde insan üzerindeki deneylerinin başlayacağı müjdesi geldi. Koronavirüste en önemli adımlardan bir tanesi olan aşı önümüzdeki bahar aylarında tamamen çözüme kavuşacağı açıklandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2 sınıf daha yüz yüze eğitimlere Kasım ayının ilk haftasında başlayacak. Eğitim öğretim faaliyetlerinin kademeli olarak sınıflarda başlaması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bilim kurulu tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulu kararı kamuoyu ile paylaşıldı. 9. sınıflar ile 5. sınıflar Eba TV, internet ortamı eğitim faaliyetleri yanı sıra okullardaki eğitim yakın zamanda başlıyor. 6. sınıf, 10. sınıf, 7. Sınıf, 11. sınıflar için önümüzdeki haftalarda bilim kurulunun tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulunca yeni kararın alınması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim