Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM tarafından 81 il genelinde yapılacak olan YGS sınavının 1. oturumu 27 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Corona tedbirleri uygulanacak olan sınavda maske sosyal mesafe ve hijyen salgın yayılımının önlenmesine yönelik olarak çok önemli görünmekte. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı bilim kurulu tavsiyesi kararı Cumhurbaşkanlığına sunulması ile birlikte İçişleri Bakanlığından 81 il genelinde valiliklere gönderilen genelgeye göre 81 il genelinde de hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ÖSYM YKS SINAVI OTURUMU SAATLERİ;

YKS sınavı saat kaçta olacak? ÖSYM sınav belgesi aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak çıktı alınabilecek. Adaylar yanlarında bulundurması gereken belgelerden bir tanesi olan giriş belgesinin yanı sıra kimlik belgeleri de gerekli olacak. Yüksek Öğrenim kurumlarına giriş sınavı YKS saat kaçta olacak? 2 milyon öğrencinin katıldığı Bu sınavın İlk oturumu saat 10.15 başlayacak. Sınav 165 dakika süreyle gerçekleştirilerek 1. oturumu tamamlanacak.

AYT sınavı 28 Haziran 2020 günü 81 il genelinde uygulanacak.  Bu oturumun sınav saati ise 10.15 başlayarak adaylara 180 dakika sınav süresi verilecek.  Diğer oturum olan YDT sınavı pazar günü 15'i 45 gece başlayıp adaylara verilen 120 dakika boyunca sürecek.

Alan yeterlilik sınavında Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1, Türk dili ve edebiyatından tarih-1, coğrafya-1 soruları sorulacaktır. Sosyal bilimler-2'de matematik fen bilimleri testi bölümlerinden oluşuyor. tarih-2, coğrafya-2, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi, Fen bilimlerinden fizik, kimya, biyoloji testlerinden oluşacak.

Yabancı Dil Testinde ise  Fransızca, Almanca, Arapça, İngilizce ve Rusça soruları yöneltilecek.

VELİLER GELEBİLECEK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde bilim kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının soruları cevaplarken Yüksek Öğrenim sınavına giriş sınavı için velilere önemli bir hatırlatma yaparak sosyal mesafenin çiğnenmemesi adına öğrencileri kendi araçlarıyla getirdikleri durumda araçtan kendilerinin inmeden öğrenciyi uğurlamaları ve bina önünde yoğunluğa neden olmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta liselere giriş sınavında velilerin kapı önlerindeki yoğunluğu eleştiri konusu olmuştu.