Milyonlarca öğrencinin katılmış olduğu YKS sınavı sonuçları ÖSYM tarafından 27 Temmuz 2020 tarihinde sabah saatlerinde öğrenilmek üzere açıklanmıştır. Sınava giren milyonlarca öğrenci aldıkları puan ve başarı sıralamasını merak ettikleri için sonuçları öğrenmek adına ÖSYM’nin sınav sonuç sorgulama sitesine akın ederken TYT, AYT ve YDT şeklinde olan üç oturumdan oluşan sınavın sonuçlarını öğrenmek isteyen kişiler halen araştırmaya devam etmektedir. Peki, sınav sonuçlarına nasıl ve nereden ulaşılır diye merak ediyorsanız ÖSYM’nin sayfasına girip sınav sorgulama alanından sınav sonuçlarınıza kolaylıkla bakabilirsiniz.

Milyonlarca kişinin katıldığı YKS sınavı sonuçları sabah erken saatlerde ÖSYM’nin sınav sonuç sistemi tarafından açıklanmıştır. İnsanlar kendi sınav sonuçlarını öğrenmek için ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan sorgulama sistemi üzerine TC kimlik numarası ve aday giriş şifreleri ile sisteme girişlerini başarı ile tamamlayarak sonuç belgesine kolayca ulaşabiliyor.

Milyonlarca kişinin girmiş olduğu sınavın sonucu heyecanlı bekleyişin sonunda ÖSYM sayfasında paylaşılan duyuru ile açıklanmıştır. YKS sınav sonuçlarını öğrenmek için adaylar yoğun bir şekilde ÖSYM’nin sayfasına girmeye çalışırken diğer yandan tüm detayları öğrenmek için araştırmalar yapmaktadır. Sınav sonucuna aday şifresi ve TC kimlik numarası sayesinde üniversite sınav sonuç sayfasına ulaşılmaktadır. YKS Sınav Sonuçları

ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre sınav sonucu normal şartlarda yarın yani 28 Temmuz günü açıklanacak diye duyurulmuştu. Ancak Milyonları ilgilendiren sınav sonucu sabahın erken saatlerinde açıklandı.

YKS Sınavı Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

TYT sınavında 150 ve üstü puan alan kişiler, TYT puanı ile alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler. TYT sınavından 150 puanın üstünde puan alan örgencilerden SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, Puanlarının yettiği kadarı ile önlisans yani 2 yıllık bölümler ve lisans olan 4 yıllık bölümleri kolaylıkla tercih edebilecektir. Üniversite sınavına giren milyonlarca kişi üniversite bölüm tercihlerini 6 Ağustos ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapabilecektir.

Üniversite adayı olan kişiler sınav sonuçlarını T.C. Kimlik no ve adayların belirlemiş olduğu şifreleri ile ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden kolaylık ile öğrenebilecektir.

Editör: TE Bilisim