Ülkemizde yaşanan corona virüsü sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında detaylı bir görüşme yapıldı okullara ara verilmesine karar verildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan net açıklama da okulların 2 hafta süre ile tatil edildiği vurgulandı. Yani bu süre 30 Mart'a kadar olan süreci kapsıyor. Peki okullar 30 Marttan sonra açılacak mı? Yoksa başka bir tarihte mi açılacak?

23 Martta Uzaktan Eğitim Başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan duyuruda 23 Mart 2020 tarihi itibari ile uzaktan eğitimin başlayacağı vurgulandı. Bu tarihten sonra çocuklar interaktif ortamda veya TRT OKUL kanalından dersleri uzaktan takip edebilecektir. 23 Martta başlayacak olan uzaktan eğitimler en az bir hafta sürece peki sonrasında okullar açılacak mı? Okullar hangi tarihte açılacak?

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı okulları iki hafta tatil etti ve bu süreç 30 Mart tarihine kadar devam edecek. Ancak sonrasında okullar hemen açılır mı bilinmemektedir. Öyle ki eğer virüsün şiddeti artar, yayılmasının önüne geçilemez ve bir salgın haline gelirse okullar uzun bir süre daha tatil kalabilir. Fakat virüsün yayılımı azalır, aşısı bulunur ya da kontrol altına alınabilirse okullar Nisan ayında tekrar eğitim ve öğretime başlayabilir. Son karar Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Mart ayı sonunda yapacakları görüşme sonrasında verilecektir.

Editör: TE Bilisim