Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile lisans mezunu ve lisans öğrencilerine aralıklarla Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemektedir. Adaylar katıldıkları KPSS'den yüksek puan almaya çalışarak merkezi atama ve açıktan atama ile kamuya yerleşmeye çalışmaktadır.

Bu sene lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 22 Temmuz 2018 saat: 10.15'de yapıldı. Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin 15 dakika kuralı vardı ve adaylar 10.00'dan sonra salona alınmadı. Birkaç gündür adaylar soruların ve cevapların yayınlanmasını beklerken sonunda duyuru yapıldı.

SORULAR ve CEVAPLAR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama da lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS soruları ve cevaplarının yayınlandığı belirtildi. Ancak havuz sistemi getirildiği ve aynı soruların yeniden sorulabileceğinden dolayı artık ÖSYM bilindiği üzere soruların sadece yüzde 10'luk dilimini yayımlamaktadır. Bu sebepten dolayı 120 soruluk lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den sadece 12 soru açıklandı. Yani bir aydan fazla sonuçların açıklanmasını mı bekleyeceğim diyen adaylar hatırladıkları soruların cevaplarını ne yaptıklarına bakma fırsatları olmayacak. Adayların sonuçları açıklanmasını beklemesi gerekiyor.

Sorular ve Cevaplar: https://goo.gl/s1hstx