Milli Eğitim Bakanlığından okullarda eğitimlere yönelik olarak açıklama geldi. 21 Eylül 2020 tarihinde yüz yüze eğitimler için önemli bir karar açıklandı. Buna göre Okul öncesi sınıflar ile ilkokul 1. sınıflara eğitimler başlayacak. İlk hafta sadece bir gün eğitim olacak.İkinci haftadaki eğitimler ise 2 gün ile sınırlı olacak. MEB kademeli olarak eğitimlerin başlayacağını açıkladı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamanın detayları şu şekilde oldu.

İLK HAFTA 1 GÜN EĞİTİM OLACAK

Derslerin başlangıç tarihi olan 21 Eylül'de 1. sınıf ile okul öncesi öğrencilere başlayacak. Uyum haftasında 1 gün dieğr haftada 2 gün olaracak. 3. haftanın sonunda ise diğer kademelerde de sınıflarda eğitim ve öğretim başlayacak. Dinamik sürec yeniden ele alınacak.

VELİLERİN RIZASI OLANLAR GÖNDERECEK!

Açıklamda eğitimler için önemli bir kriter öğrenci velilerinin okula çocuğunu göndermemek için bir mazeret sunabileckeler. Bu durumlarda devamsızlık sayılmayacak ve öğrencinin uzaktan eğitimlere katılımı da devam edecek. Ayrıca bir çok detay için Sağlık Bakanlığının açıkladığı tavsiye kararlara göre sınıf mevcudunun azaltıması sağlanacak. Okulalrda öğrencilerin kalacağı sürelerde kısalacak.

AYRINTILAR GELİYOR.

Editör: TE Bilisim