ÖSYM tarafından 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanması beklenen YKS sınavı sonuçları takvimden bir gün önce bugün 27 Temmuz 2020 tarihi itibari ile açıklanmış bulunuyor. Bundan sonraki adım ise tercih işlemleri olmakla birlikte adaylar tercih işlemlerini ağustos ayı içerisinde gerçekleştirecek. Peki ÖSYM takvimine göre tercih işlemleri ne zaman yapılacak, tercih sonuçları ve yerleştirmeler ne zaman açıklanacak, işte konuya ilişkin detaylı bilgiler.

Tercih ve Tercih Açıklama Takvimi

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Ergün tarafından tercih işlemlerine ilişkin olarak sosyal medya üzerinden “2020-YKS tercihleri 6 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr’den yapacaklardır” açıklamasında bulunulmuştu.

Yeni yapılan açıklamada ise “27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden açıklanmıştır. Tercihler, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verildi.

Birinciler Belli Oldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ayrıca geçtiğimiz ay gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 adayın birinci olduğu bilgisini de paylaşmış olup sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda birincilik sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya’dan, Yabancı Dil Testinin (YDT) oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday da Niğde'den adayın birinciliği paylaştığı ifade edildi.

YKS Sorgu Sayfası

YKS sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar https://sonuc.osym.gov.tr/ ilgili adresten giriş bilgileri ile erişim sağlayabilecek. Adaylar için tercih işlemleri 6 Ağustos 2020 tarihi ile başlayıp 14 Ağustos 2020 tarihinde sona erecek. Başvuru süresi 8 gün olarak açıklanmış olup ilgili tercih işlemleri 14 Ağustos saat 23:59'a kadar ÖSYM AİS sayfasında yapılabilecek.

YKS Tercih Sonuçları

ÖSYM tarafından hali hazırda tercih işlemlerine ilişkin açıklama yapılmış olup ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan tercih sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. İlgili tarih açıklanır açıklanmaz sitemizde hemen yer vereceğiz.

Editör: TE Bilisim