Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile bilindiği üzere her sene milyonlardca öğrenci sınavla tabii tutulmaktadır. Adayların en çok girdiği sınavlardan bir tanesi Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nın oturumları olan Alan Yeterlilik Testi AYT, Temel Yeterlilik Testi TYT ve Yabancı Dil Testi YDT'dir. ÖSYM tarafından yayımlanan verilere bakıldığında YKS sınavlarına yılda 2,5 milyon civarı adayın girdiği öğrenildi. Peki 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS, AYT, TYT ve YDT sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

23 Temmuzda Sonuçlar Açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin tüm oturumları olan Alan Yeterlilik Testi AYT, Temel Yeterlilik Testi TYT ve Yabancı Dil Testi YDT'ni,n sınav sonuçlarının 23 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacağı ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile açıklandı.

YKS Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arcılığı ile adaylaara Alan Yeterlilik Testi AYT, Temel Yeterlilik Testi TYT ve Yabancı Dil Testi YDT oturumları 20 Haziran ile 21 Haziran tarihine yapılacaktır. Buna göre ilk sınav olarak bilinen TYT 20 Haziran yapılacak. İkinci oturum olarak bilinen AYT 21 Haziran yapılacak ve yine üçüncü oturum olarak bilinmekte olan YDT ise 21 Haziran öğleden sonra yapılacak. Sınavların tümünün sonuçları bir ay sonra 23 Temmuzda ise ÖSYM'nin resmi sorgulama sayfası aracılığı ile kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim