Ortaöğretimi başarıyla tamamlayanlar, hayallerine yeni adım atmak ve geleceğindeki mesleği yapmak için 2020 YKS sınavını tamamlamıştı. Zorlu bir dönemden geçen adaylar sınav sonucunu beklerken okuyacakları mesleği de düşünmeye başladılar.Eğitimini ilahiyat fakültesinden tamamlayacak olanlar şimdiden üniversite arayışını girmiş ve üniversite puanlarını takip etmektedirler.

Lise eğitimine son vererek üniversiteye adım atmak isteyen öğrenciler, hayallerine kavuşmak adına bir yola baş koydular. Bu yolda günümüz şartları sebebiyle biraz zorlansalar da bu zorlu dönemde 2020 YKS oturumu başarıyla tamamlandı. Sonuçları heyecanla bekleyen adaylar hayatının ileriki dönemleri için 2020 İlahiyat seçimi yapmak isteyen öğrenciler taban puanları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.Bunun için üniversite arayışına geçmeye başladılar bile. Şimdi sizlere ilahiyat fakültesi puanları için birkaç bilgi vereceğiz.

İlahiyat Fakültesi Taban Puanları ve Kontenjanları

Birçok kişinin hayalini kurduğu ilahiyat fakültesi için taban puanlarının bazılarını aşağıda olan tabloda sizler için derledik ve düzenledik.

2020 YKS Kontenjanları Açıklandı!

Yüksek Öğretim Kurulu kontenjanları açıkladı. Üniversitelere örgün öğretim için 362 bin 313, özel yetenekte 27 bin 824, lisans için 445 bin toplamda 835 bin 383 kontenjan açıldı. YÖK’ten verilen açıklamaya göre 2019 yılında YKS için tam 2 milyon 528 bin 116 aday sınava girmişti. Bu yıl ise sınava girenlerin sayısı 2 milyon 436 bin 958 olmuştur. Buna göre okul birincileri harici bilinen kontenjan 845 bin 909 olmuştur. Devlet üniversitelerinin kontenjanlarının geçen seneye göre çok fazla bir fark olduğu görülmedi. Vakıf üniversitelerinin ise kontenjanlarının daha da arttığı büyük bir oranla gözlemlenmiştir. Toplamında 835 bin 383 kontenjan üniversite hayallerini kuranlar için başlamıştır.