2020 yılında sayısal puan üzerinden öğrenci alan bölümlerin neler olduğu merak ediliyor!.. Üniversite sınavlarının sonuçlarının duyurulmasından sonra öğrenciler bu konu üzerinde araştırma yapmaya başladı. Bu konular içerisinde ilk gündeme gelen konu ise sayısal puan üzerinden öğrenci yerleştiren bölümler! Milyonlarca sayıda öğrencinin girdiği üniversite sınavı sonrasında sayısal alanlar tercih edecek olanlar, 2 yıllık ve 4 yıllık olan sayısal bölümler için ortaya çıkacak başarı sıralamasını merak ediyor. Sayısal puan üzerinden öğrenci alan hangi bölümlerdir? 2 yıllık ve 4 yıllık olan sayısal alanlarda başarı sıralaması… Ve daha fazlası haberimizin detaylarında!.. YKS sonuçlarının belirlenip açıklanması ile beraber gerek sayısal gerek sözel ve gerekse eşit ağırlık alanlarında yakalanan başarı sıralaması üzerine de araştırma yapılmaya başlandı. Diğer yandan hem taban puanlar hem de kontenjan listelerine ilişkin tüm ayrıntıları bilmek isteyen öğrenciler, bu konulardaki soru işaretlerini giderme çabası içine girmiş durumda… Hal böyle olunca önem kazanan bu konuları araştırdık ve sayısal puan üzerinden üniversite tercihlerini yapmak isteyen öğrenci adayları için sayısal puan ile yerleşebilecekleri bölümlerin neler olduğunu haberimiz içerisinde paylaştık!

Sayısal Puan Üzerinden Öğrenci Alan Bölümler İçin Listeler!

Sayısal puan üzerinden bir üniversite tercihinde bulunmak isteyen sayısız öğrenci adayı bulunuyor. Sayısal bir bölüme yerleşmeyi ve okumayı hayal eden bu öğrenciler ise sayısal puan ile yerleşebilecekleri bölümlerin neler olduğunu araştırmaya çoktan başlamış durumda… Bu noktada hem 2 yıllık hem de 4 yıllık sayısal bölümler olduğunu ve farklı taban puanları üzerinden oyunculara kontenjan hakları sunduğunu söyleyebilmek mümkün… Söz konusu 2 yıllık ve tabii 4 yıllık üniversitelerde sayısal bölümlerin neler olduğu merak konusu iken; 2 yıllık olan üniversiteler için sayısal puanlar konusunda TYT puanı üzerinden alım yapılacağını söyleyebiliriz…

PekiSayısal Puan Üzerinden Öğrenci Alacak Bölümler Hangileri?

Sayısal puan üzerinden öğrenci alacak olan bölümlerin neler olduğu henüz netleşmedi… Ancak şunu söylemek mümkün ki; henüz an itibariyle 2020 yılı için bölüm puanları belirlenip açıklanmadığı için bu noktada 2019 yılı puanları baz alınacaktır. Buna göre sayısız sayısal bölümden bahsedebilmek mümkündür. Ancak bu bölümlerden bazıları şu şekilde karşınıza çıkar:

Adli Bilimler, Bahçe Bitkileri, Balıkçılık Teknolojisi, Basım Teknolojileri, Beslenme ve Diyetetik, Acil Yardım ile Afet Yönetimi, Adli Bilişim Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar-Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Biyomedikal Mühendisliği, Biyoteknik, Moleküler Biyoloji, Deniz Ulaştırma Mühendisliği, Dijital Oyun Tasarımı, Çevre Mühendisliği, Dil ve Konuşma Terapisi, Eczacılık, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Ebelik, Diş Hekimliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği vb.

Editör: TE Bilisim