Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştiren sınavlardan bir tanesi de 2 yıllık meslek yüksek okullarında okuyan mezun olan ya da mezun durumda bulunmayan adayların girdiği dikey geçiş sınavıdır. Yılda bir kez gerçekleştirilen 2020 DGS sınavı tarihi nedir? Geçtiğimiz günlerde geç başvuru alınan dikey geçiş sınavının tarihine kısa bir süre kaldı. Öğrenciler sınavdan bir hafta kadar önce giriş belgelerini ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden alabilecekler. Sınav giriş belgeleri ÖSYM resmi internet sitesinden alınabilecek.

DG SINAV TARİHİ BELLİ OLDU! 2020 DGS sınav 9 Ağustos 2020 tarihli yapılacak sonuçları 9 Eylül tarihinde açıklanacak.

2020 ALES/1 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM merkezi tarafından Ales-1 sınavının 13 ile 23 Mart tarihlerinde başvuruları alınmıştı. Yeni başvuru yapacak adaylar için geçtiğimiz gün başvurular için, yeniden başvuru ekranı açıldı. Sınav 16 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi 2020 yılında Ales-2 sınavlarının başvuruları gerçekleştirilecek.

KİMLER ALESE GİRMELİ? Akademik lisansüstü eğitim sınavına adaylar tezli yüksek lisans doktora eğitimlerine devam etmek için geçerli bir ALES puanlarının bulması gerekiyor. ALES puanı 5 yıl boyunca geçerli olacak. Diğer yandan üniversitelerde akademik bir personel kadrosuna atanmak isteyenler için de ALES puanı şartı aranmaktadır Bunun yanı sıra yabancı dil şartlarından YDS Sınavı girmek bu başvurular yapabilmek için gerekli olabilecektir. Yükseköğrenim Kurumuna bağlı Üniversiteler tarafından akademik ilanlar açıklanmaya devam ediyor. Bu alımlara daha önce bir ales puanı olan adaylar başvuru yapabilirler.

ALES/2 başvuru tarihi ne zaman? 1 Ekim ile 12 Ekim 2020 tarihleri arasında başvurular gerçekleşeek ve 6 Aralık tarihinde sınav yapılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim