Meslek Yüksek Okullarından mezun olan yada mezun durumda olan adayların Lisans eğitimleri için başvuru yaptığı sınavlardan bir tanesi olan Dikey Geçiş Sınavı 2020 DGS tercihleri nasıl yapılacak sorusunu soran adaylar için bazı detayları aktarmak istiyoruz. Türkçe ve Matematik testlerinden oluşan Dikey Geçiş Sınavından alınan puanlar ile Önlisans Başarı puanından elde edilen puanlar adayların tercih yapmalarında kullanacak. Başvurular elektronik ortamda alınacak ve adaylar tercih ücreti ödemeleri gerekli olacak.

DGS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

AİS sistemi üzerinden mobil uygulaması ile internet sitesi aracılığı ile tüm işlemler yapılabilecek. http://ais.osym.gov.tr adresini tıklamak, T.C. kimlik numarası ile aday şifresini girişini yapmak ardından tercih kılavuzunda açıklanan hususlara göre üniversite seçimini ve bölümü seçerek göndermek gerekli olacak. 

DGS TERCİHİ SON GÜN NEDİR? 25 Eylül 2020 tarihinde başlayan işlemler için son gün 2 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59'da son bulacaktır. 

2020 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2 Ekim 2020 tarihinde başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar ÖSYM tarafından sonuçların açıklanmasını bekleyeceklerdir. Bir yada iki hafta içerisinde sonuçlar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim