Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM 2020 DGS sonuçları açıklandı. DGS sonuç sorgulama ekranı üzerinden saat 10.00 da açıklanan dikey geçiş sonuçların ardından adaylar  DGS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? DGS en düşük puanlar ve en yüksek puanlar ile yerleştirme sonucunda oluşan tüm puanları merak etmekteler.

  • DGS Sonuç sorgulama ekranı: https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=8043

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU!

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya göre 25 Eylül 2 Ekim arasında yapılan tercihler sonucu 7 Ekim tarihi saat 14:00 itibari ile sonuç osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ile aday şifresi aracılığı ile öğrenebilecekler. Üniversite tercih tarihi 9 ekim tarihinde başlayacak. 15 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecektir.

ÜNİVERSİTELERE E-DEVLETTEN E-KAYIT;

Üniversiteler e-kayıt uygulamasını üzerinden e-devlet aracılığıyla kayıt yapılabilecek. 9 Ekim ile 10 Ekim tarihi saati 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemleri yapılacak adayların yerleştirildikleri üniversite programının için bağlı oldukları üniversite ile süresi içerisinde başvurun tamamlaması gerekmekte.

ÖSYM'den yapılan açıklamalara göre tercih yapan aday sayısı 208046 olarak açıklandı. Adaylardan Örgün öğretimde boş kalan kontenjan sayısı 870 ikinci öğretim sayısı 8 uzaktan eğitim 505 Açık Öğretim Lise 16 bin 23 olarak açıklandı. 94 bin 24 aday yerleşti. Toplam kontenjan sayısı 111 bin 930 olacak. Böylelikte ek yerleştirmede 17 bin 406 kişilik kontenjana ek tercih alınacak.

DGS EN DÜŞÜK PUANLAR;

2020 DGS tercihlerinde en düşük ve en büyük puanlar belli oldu. Mühendislik İktisadi ve İdari Bilimler İslami ilimler Sağlık Bilimleri siyasal bilimler fen-edebiyat fakülteleri eğitim fakülteleri Güzel Sanatlar Fakültesi deli Konservatuarı Denizcilik Fakültesi Teknoloji Fakültesi Veterinerlik Fakültesi spor bilimleri fakültesi bölümlerinin oluşan en düşük ve en yüksek puanlar için tıklayın.

 DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercih sonuçlarında 17 bin 406 kontenjan için ek tercih alınması bekleniyor. Diğer yandan yerleşen adaylardan üniversite kaydı yapmayan kontenjanlarda bu sayıya eklenerek tercihler alınacak. 15 Ekim'den sonra ek tercihler alınabilecek.

İŞİN OLSA