2020 DGS sınavı son başvuru tarihi ne zaman? Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından her yıl gerçekleştirilen sınavlardan bir tanesi de dikey geçiş sınavıdır.  Özel ya da devlet üniversitelerinde 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olan ya da mezun durumda bulunan öğrencilerin girebilecekleri sınavlar ile 4 yıllık lisans bölümlerinde okumaya devam hakları bulunuyor. Adayların gerek örgün öğretim gerek Açıköğretim eğitimle devam edebilmeleri için 2020 DGS sınavı başvurusu yaparak buradan alacakları sınav sonucuna göre tercih yapmaları gerekiyor.

9 Haziran 2020 tarihinde başlayan başvurular ÖSYM başvuru kılavuzunda açıklanan şeklinde yapılması gerekiyor. Adaylar sınav başvuru merkezlerinden ya da ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

DGS SON BAŞVURU TARİHİ;

Son başvuru tarihi ne zaman;  2020 DGS sınavı başvuruların 17 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlamak gerekmektedir. Adaylar sınav ücreti olarak 130 TL ödeme yapmaları gerekmektedir. geç başvuru tarihi olarak 3 Temmuz 2020 tarihi başvuru ücreti ise 195 TL'dir.

DGS Sınavına her yıl on binlerce öğrenci başvuru yapıyor başvurular sözel ve sayısal bölümlerden yerleşmek istedikleri alana göre sözel eşit ağırlık ya da sayısal hesaplama sonucunda ÖAB puanları eklenerek gerçekleştiriliyor. Mühendislik fakülteleri, hukuk fakülteleri, güzel sana sanat sanatlar Fakültesi, iktisat işletme İdari Bilimler gibi bölümlerde öğrenme devam etmek isteyen öğrencilerin 2019 yılı atama sonuçlarındaki oluşan taban puanlar ÖSYM tarafından açıklandı. 2020 DGS puana erişmek için tıklayın.

2020 DGS Başvuru Tarihleri, Ücreti, Hukuk, Mühendislik Kontenjanları Açıklandı!

Editör: TE Bilisim