2020 DGS sınavı başvuruları ve sınav tarihi ne zaman?

 Yüksek Öğrenim kurumlarında 2 yıllık meslek yüksek okulu mezun durumunda olan mezun olan öğrenciler için 4 yıllık bir bölüme geçiş yapabilmeleri için gerekli olan sınavlardan bir tanesi ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından her yıl yılda bir kez gerçekleştirilen 2020 DGS sınavına girmeleri gerekmektedir. ÖSYM sınav takvimi koronavirüs nedeniyle güncellenen sınavlarından bir tanesi de DGS sınavı oldu. Sınav başvuruları ne zaman yapılacağını adayların bilgisine sunmak istiyoruz.

2020 DGS SINAV TARİHİ;

On binlerce adayın hazırlamış olduğu sınavlardan bir tanesi olan dikey geçiş sınavlarının başvuruları Haziran ayında gerçekleştirilecek. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi sınav takvimine göre 2020 DGS sınavı 9 Ağustos tarihinde 81 ilde uygulanacak. Adayların sınava girmesi için sınava başvuru yapmaları için 9 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar bu sınav başvuru yapabilmeleri için ÖSYM sınav ücreti ödeme işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

SINAV ÜCRETİ;

DGS başvuru ücreti 120 TL olacaktır. Geç başvuru ücreti ise 180 TL olacaktır.  DGS Sınavına kimler girebilir yükseköğrenim programlarından 2 yıllık MYO bölümü Açıköğretim, Örgün Öğretim mezunu olanlar, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde mezun durumunda olanlar, stajlarını tamamlamış ve mezuniyet bekleyenler için başvurula gerçekleştirilebilecek. Güncel olan fotoğraflarının ve güncel eğitim bilgilerinin ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinde değişiklik gerektirecek bir durum olmaması halinde Online olarak internet üzerinden başvuru yapılabilecek. Diğer adaylar için ÖSYM temsilciliklerinden bürolarından, sınav başvuru merkezlerinden başvurularını yapabilirler.

Editör: TE Bilisim