Dünya genelinde ve Türkiye'de yaşanan Korona pandemisinden dolayı eğitime kısa bir süre ara verilmişti. Haziran ayının gelmesi ile sınıf atlayacak öğrencilerin 31 Ağustos’ da en az 3 hafta sürecek telafi eğitimlerinin başlayacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Özel okullar da telafi eğitimlerine 15 Ağustos da başlayacak. Korona nedeni ile eğitime ara verilmesi ve öğretmenlerin öğrencileri ile bilgisayar üzerinden derslerini işlemesi zorunlu kılınmıştı. Ancak pandeminin durulması ile hem özel okullar hem de devlet okullarının telafi süreci en az 3 hafta olmak üzere derslere devam edilecek.

OKULLARDA İKİLİ SİSTEM;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ un yaptığı açıklamalara göre Korona virüsün artış göstermesi ile farklı senaryolar izlenileceğini ve ikili eğitim sisteminin de bu pandeminden dolayı değerlendirildiğini belirtti. Aynı zaman da 31 Ağustos da devlet okullarının açılması ile yıl içinde devam edeceği kesinleşti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ‘’Bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini belirtti’’.

MEB Bakanı Ziya Selçuk pandemiye karşı farklı senaryoları hazırladıklarını da duyurdu. Gerekirse okulların ikili sistem uygulayacağını belirtti. Oluşacak herhangi bir pandemide eğitim de hangi yolun izleneceği şimdiden belirendi. Öğrencilerin eğitimlerini yıl içerisinde tamamlanması gerekirse ikili eğitim sistemi ile sağlanacak.

İŞİN OLSA