Üniversiteye girişte adayların istedikleri üniversiteye veya bölüme girmeleri için önemli bir sınav olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları bugün açıklanıyor. Milyonlarca üniversite adayınınmerakla beklediği sonuçlar ÖSYM tarafında bugün içerisinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından sonra ise üniversite adayları için tercih heyecanı başlamış olacak. 2019 YKS sınavı TYT, AYT e YDT sınavlarından oluşmakta olup TYT’ye2 milyon 446 bin 51, AYT’ye 1 milyon 985 bin 689, YDT’yeise 134 bin 323 aday başvurmuştu. Şimdi sınava giren bir milyon fazla adayın gözü kulağı ÖSYM tarafından açıklanacak olan sınav sonuçlarında bulunuyor.

Sınav Sonuçları Nerede Açıklanacak?

ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS sınavına ilişkin sonuçlar kurumun resmi internet sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Adaylar bu sayfadan sonra ise https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris internet adresinden TC. Kimlik numaraları ve ÖSYM hesap şifreleri ise detayı sınav sonuçlarına erişebilmektedir. Detaylı sınav sonuçlarında TYT, AYT ve YDT sınavlarına ilişkin ham puan ve başarı sayısı, Ortaöğretim başarı sayısı, yerleştirme puanı ve yerleştirme başarı sayısı gibi bilgilere ulaşacaklardır. Bu puanları ile de üniversite yerleştirmede bir sonraki aşama olan tercih aşamasını gerçekleştireceklerdir.

Sonraki Aşama Tercih Olacak

Bugün açıklanacak olan YKS sonuçları ile birlikte TY sınavına giren ve bu sınavdan 150 ve üzeri tam puan alan adaylar TYT ile alım yapan yükseköğretim programlarına tercih hakkı kazanacaktır. TYT’de sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanları 180 ve üzeri olan adaylar ise hem TYT ile öğrenci alan bölümleri hem de ön lisans programlarını tercih edebilecektir. Sonuçların açıklanmasından sonra ise adaylar bu puan türleri ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre tercih yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim