Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dün gerçekleştirilen duyuruda, 2019 YKS başvuru kılavuzunun yayımlandığı aktarıldı. Kılavuz ile birlikte, sınava başvuruların alınacağı tarihler, sınav oturumları, ücretler ve diğer detaylar da netlik kazanmış oldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren YKS için başvurular bugün itibariyle başladı. Adaylar 06 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

YKS de önemli bir imkan öğrencileri bekliyor

YKS katılımcısı adaylar, puanlarını bir sonraki senede kullanma imkanına sahipler. Sonraki senede YKS' ye tekrar girmeden, yalnızca diğer sınavlara girerek; puanlarını kullanma hakkı elde ediyorlar. Yapılan düzenlemelerle birlikte, YGS ve LYS' nin yerine getirilen bu sistemde, öğrenciler alanlarına göre farklı sınavlara ayrılıyorlar.YKS için Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10.15' te, ikinci yeterlilik testi olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 16 Haziran Pazar günü saat 10.15' te yapılacaktır.  Sınavların üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 16 Haziran Pazar günü saat 15.45' te yapılacaktır. Adaylar başvurularını 06 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirebilirler.

Sınav ücretleri ve diğer detaylar

Sadece TYT’ye girecek adaylar 50,00 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100,00 TL, TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 150,00 TL yatıracaklardır. Tüm detaylar ve başvurulara yönelik uyarılara göz atmak için mutlaka kılavuzun okunmasını önermekteyiz.

Kılavuz bağlantısı için tıklayınız.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ, SINAVLAR VE SONUÇLAR İÇİN İSİNOLSA.COM UYGULAMALARIMIZI İNDİRİN, SONUÇLAR CEBİNİZE GELSİN!

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim