Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin beklediği haber geçen akşam ÖSYM resmi sayfasından yayınlnamıştı. Sonuçlarını öğrenen öğrencilerden bir çoğu mutsuz olurken çaresiz bir şekilde yerleştirildikleri yerlere kayıt yapmak zorunda kaldılar. Bizlerde haberimiz yerleştirme kayıtlarının nasıl olacağı hakkında araştırma yaparak sizler için derledik...

YKS 2018 tercih kılavuzunda da yazdığı üzere belirlenen sonuçların kayıtları 3 Eylül 2018 ile 7 Eylül 2018 tarihleri arasında üniversite sistemleri üzerinden yapılacağı açıklandı. Bu süre zarfında ek yerleştirmelerin sonuçları açıklanacağı belirtildi.

ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRME ve KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

YKS sonuçlarının 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmasıyla birlikte öğrenciler ÖSYM sistemlerine girerek gitmek istedikleri okullar arasında tercih yaptılar. Yapmış oldukları tercihler sonucunda yerleştirildikler okullarda geçen gün yine ÖSYM sistemi üzerinden tüm öğrencilere duyruldu. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına ilişkin başvuruların ise ek yerleştirme sonuçlarının bitiminden hemen sonra yani 3 Eylül 2018 tarihnde başlayacağı açıklandı. 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olan kayıtlar 7 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecek. Adaylar kayıtlarını elektronik yollar ile de yapacağı gibi okullarına gidip bireysel olarak da yapabilmektedirler.

Editör: TE Bilisim