2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez düzenlenecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılan bir açıklamayla adaylara duyurulmuş oldu. Peki adaylar sınav giriş belgelerine nereden ulaşabilecek? Sınav giriş belgeleri hangi tarihten itibaren adayların kullanımına açılacak?

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yeni sınav sistemi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çok az bir vakit kaldı. Üniversite adaylarının ve ailelerinin heyecan içinde beklediği sınav ile ilgili yeni bir duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav giriş belgeleri açıklandı.

Üniversite adaylarının 3 oturum şeklinde katılacağı sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran 2018 tarihinde, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 1 Temmuz 2018 tarihinde, üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz 2018 tarihinde düzenlenecek. Adaylar ÖSYM nin resmi web sitesi üzerinden sınav giriş belgelerine 20 Haziran 2018 saat 14.00 tarihinden itibaren ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim