Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel okullar Türkiye'nin dört bir yanında eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olan on binlerce okulda yüz binlerce öğrenci her gün ders başı yapmaktadır. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı bu sene 18 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladı ve öğrenciler 19 Ocak 2018 tarihinde sömestr tatiline girdi. Sömestr tatili 4 Şubat 2018 tarihine kadar sürdü ve bu tarihten sonra öğrenciler yeniden okullarında eğitim almaya başladı.

4 Şubat 2018 tarihinden bu yana dersler işleyen ve sınavlara giren öğrenciler okulların ne zaman kapanacağını merak etmektedir. Peki bilmeyen öğrencilerimiz ve velilerimiz için hatırlatalım. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı ne Milli Eğitim Bakanlığı MEB okulları ne zaman kapanacak, okullar ne zaman tatile girecek? Tam tarihi sizler için açıklıyoruz.

OKULLAR NE ZAMAN TATİLE GİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e bağlı okullar 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile tatile girecek. Bu tarihten sonra hem öğrenciler hemde veliler için üç ay boyunca tatil süresi başlayacak. Üçüncü ayın sonunda Eylül ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in alacağı karar doğrultusunda ise 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı başlayacaktır. Sınav haftasına giren öğrencilerimiz Türkiye'nin dört bir yanında sınavlarına girmeye devam ederken 8 Haziran tarihi itibari ile karnelerini alacak ve üç ay tatile girecek.

Editör: TE Bilisim