Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her iki sene de bir lise mezunu ve lise öğrencileri için Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Adaylar KPSS'ye girerek buradan puan almakta ve aldıkları puanlar ile açıktan atama ya da merkezi atama ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Buna göre 2018 yılında da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenecek olup bu sınava atamalardan dolayı yine yoğun rağbetin gösterilmesi beklenmektedir. Peki lise mezunu ile lise öğrencilerinin gireceği KPSS sınavı ne zaman yapılacak? Ortaöğretim KPSS sınavı başvuru tarihleri nedir?

LİSE KPSS SINAV TARİHİ NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu sene lise mezunu ile öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacaktır. Peki bu sınav tarihi nedir? ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer almakta olan takvime bakıldığında ilgili sınavın 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacağı görülmektedir. Peki bu sınav için müracaatlar ne zaman yapılacak?

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu 7 Ekim 2018'de yapılacak peki bu sınava başvurular ne zaman? Buna göre adayların 3 Temmuz ile 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM AİS aracılığı ile başvurularını yapması ve başvuru ücretlerini de yatırması gerekmektedir.

ÖNLİSANS ve LİSANS KPSS SINAV ile BAŞVURU TARİHLERİ

Editör: TE Bilisim