YKS tercih işlemlerini tamamlayarak, artık sadece Üniversite’ye kayıt işlemleri kalan öğrenci adayların kafalarında ki bir diğer soru ise KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman yapılacağı. Bu başvurulara göre işlem yapacak adayların eğitim alacak üniversitelerin tahmin ettikleri okula göre KYK’ya başvuru yapacakları işlemlere odaklanmış durumdalar. Öğrencilerin bu konu hakkında merak ettikleri durumlar hakkında açıklama Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı tarafından yapıldı.

KYK tarafından verilen yurt ve burs başvuruları okulların açılma tarihinin yaklaşmasıyla ve öğrencilerin okuyacakları okullar neredeyse belli olduğundan dolayı KYK tarafına sorulan sorular ve KYK yönelik başvurular hız kazanmaya başlamışken öğrencilerin kafasında oluşan kesin başvuru tarihleri ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Bu konu hakkında açıklama yapan Spor Bakanı Yardımcısı, öğrencilerin hiçbir endişe duymamaları gerektiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER KYK’YA NE ZAMAN BAŞVURABİLECEK

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, YKS sonuçlarının doğrultusunda ÖSYM’nin açıkladığı öğrenci yerleştirme takvimiyle doğru orantılı olarak yurt başvurularının ve kayıt işlemlerinin gerçekleştirileceği söylendi. ÖSYM tarafından açıklanacak Üniversite tercih sonuçlarının ardından yapılacak olan başvurular ile yaklaşık olarak 400 bin öğrencinin yurtlara başvuracağı tahmin edildiğini ifade eden Sinan Aksu, yeni dönem içerisinde yurtlarımızın çoğunluğu okulların içerisinde bulunacak, 3 Eylül de üniversite kayıtları başlayacak biz de o gün yurtlara müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Yapılan müracaatlardan daha sonra iste gerekli bilgilileri aldıktan sonra öğrencilerimizi yurtlara yerleştireceğiz, ifadelerini kullandı.

Bir diğer konu olan burs başvurularıyla ilgili bir açıklama yapılması da önümüzde ki günler içerisinde burs başvuru tarihlerinin açıklanması gerektiğini söyledi.

Burs ve kredi başvuruları her sene olduğu gibi bu senede e-Devlet üzerinden yapılacak olup, başvuracak kişilerin e-devlet şifreleriyle sisteme girerek, gerekli alanları doldurduktan sonra burs işlemlerine başlayabilecekler.

ÖNCELİKLİ BURS ALACAK ÖĞRENCİLER

  • Şehit ailesinde bulunan çocuklar

  • Gazi çocukları

  • Sağlık kurulu raporu ile engelli olduğu tespit edilen öğrenciler

  • Anne ve babası vefat etmiş olan

  • Yerleştirme yurdundan çıkan kişiler

  • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar

  • Milli sporcu olanlar

  • ÖSYM sınavında ilk 100’e giren öğrenciler

Editör: TE Bilisim