Ülkemiz genelinde her sene bir milyondan daha fazla üniversiteyi kazanan ve üniversite eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bağlı yurtlarda barınarak, eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmektedirler. Bu yurtlar içerisinde barınmak, yemek ve sıcak su, elektrik ve internet imkanları olarak da sağlanmaktadır. Öğrenciler KYK yurtların vermiş oldukları kaliteli hizmetlere göre az ya da daha fazla aylık ücret verebilmektedir.

KYK’ya bu sene içerisinde başvuru yapacak olan adayların ödeyecekleri ücretlerin fiyatları konusunda soru işareti oluşturdu. Bu soruların akıllardan giderilmesi için KYK tarafından açıklanan verilere göre en düşük yurt ücreti 168 TL olurken en yüksek KYK ücretinin ise 285 TL olduğu belirlendi. Sağlanan bu özellikler kalınan odanın kalite standartlına göre değişiklik göstermektedir.

DÜŞÜK YURTTA KALMA İMKANI

Düşük bütçeli öğrencilerin daha düşük KYK da kalması ve bütçelerini biraz daha rahatlatmaları mümkün olabilmektedir. KYK genel olarak maddi durumu daha düşük olan öğrencilerin kalabilecekleri yer olduğundan ötürü öğrencilerin bütçelerini biraz da olsun rahatlatabilmektedir. Yüksek fiyatlı yurtlardan daha düşük fiyatlı yurtlara geçiş imkanı sağlanırken, düşük fiyatlı yurtlardan daha yüksek ve kaliteli yurtlara geçiş imkanı şuan için sağlanamamaktadır. Öğrenciler KYK’ya ödemiş oldukları aylık ücretleri de yemek parası olarak geri alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim