Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan tercih süreci ile ilgili bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı görülüp kamu personeli olarak işe alınacak olan adayların hangi tarih aralığında tercih yapacağına ilişkin tam tarih açıklandı. Peki adaylar hangi tarih aralığında tercih yapacak? Adaylar tercih listelerini nereden oluşturabilcek?

İŞTE TERCİH İŞLEMLERİNİN DETAYLI BİLGİLERİ

2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM nin resmi internet sitesi üzerinden Aday İşletim Sistemi (AİS) üzerinden yapabilecek. Tercihlerin yapılacağı tarih ise 26 Haziran 2018 tarihinde başlayıp 1 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek.

Bu tarih aralığı birinci yerleştirme için geçerli. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav süreci takvimi ocak ayında paylaşılmıştı. Bu paylaşıma göre ikinci yerleştirme işlemlerinin tarihinin ise 11 Aralık 2018 ile 20 Aralık 2018 tarihleri arasında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden adaylar tarafından yapılabileceği bekleniyor.

Editör: TE Bilisim