Bu sene içerisinde kaldırılan ve yeni bir düzenleme ile YGS ve LYS yerine öğrencilere uygulanan YKS sistemi 2018 yılının Haziran ayında yapılarak 2 milyona yakın adayın sınava girmesine sebep oldu. Lise mezunu ve lise son sınıfa gelmiş bir çok insanın üniversiteye geçmesi için bir adım olan YKS sınavı tüm illerde ÖSYM merkezinin kontrolünde yapıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu sınav ilk kez Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı adı altında gerçekleştirilerek, adayların çözümlerine sunuldu.

Bu sene ki YKS sınavında geçen senelerden farklı olarak sadece 2 oturum yapıldı. Birinci oturumda Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Ertesi gün ise 2. Oturum dediğimiz bilgi sınavı yapılarak öğrencilerin düzeyleri test edildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen bu sınavın sonuçları açıklanmıştı dün itibariyle de üniversite tercih dönemi işlemleri bitti. Bu işlemlerden sonra tek bir işlem kaldı o da sonuçların açıklanarak adayların üniversite başvurularını dikkatli bir şekilde yapmaları.

ÖSYM’nin resmi sitesinde yer alan bilgiye göre tercih sonuçlar 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanarak adayların hangi üniversiteyi kazanmış oldukları belirlenecek. Sınav sonuçlarını öğrenmiş olduğunuz gibi sisteme T.C. kimlik numaranız ve sistem şifreniz ile girerek hangi okulu kazandığınızı öğrenebilirsiniz.

ÖSYM’nin sitesinde yer alan bir başka bilgiye göre adaylar Üniversitelere kayıt haklarını 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapabilecek ve şehre gitmeden elektronik ortam üzerinden 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında internet ortamından gerçekleştirebilecek.

Editör: TE Bilisim